Nej till höghus i Segeltorps villamatta

Under dagens kommunstyrelsesammanträde behandlas utvecklingen av fastigheten Odalmannen i Segeltorp intill Häradsvägen mitt i Segeltorp. Det råder politisk konflikt om vad som ska byggas på tomten. Det nya styret vill se höghus medan Moderaterna förespråkar det tidigare förslaget om radhus.

– Det är exceptionellt svårt att få till fler småhus. Här hade vi det färdigförhandlat men det nya styret rev upp planerna för att bygga ännu fler höghus. Det är starten för den utveckling som det nya styret driver i våra villaområden, säger Love Bergström (M), oppositionsråd i Huddinge.

Många Huddingebor drömmer om ett eget hus och det är kanske den boendeform som efterfrågas allra mest i Huddinge idag. För att ge fler möjlighet att förverkliga sina boendedrömmar behöver man inte bara värna om de småhusområden vi har utan också planera för nya. Odalmannen 1 i Segeltorp var ett av få småhusprojekt som fanns med i Huddinges planer men det nya styret har förändrat projektet i grunden. Istället för radhus ska ett femvåningshus byggas vilket förändrar karaktären i området.

För stor förtätning i ett område där kollektivtrafiken lämnar mycket att önska bygger in Huddingebor i ett bilberoende. Redan idag är det trafiksituationen i området runt fastigheten problematisk. Häradsvägen är hårt trafikerad bland annat med trafik som alstras från Segeltorpsskolan några hundra meter bort. Därtill den nya avlämningsplatsen för Långsjöskolan som ligger vägg i vägg med den aktuella fastigheten.

Huddinge växer så det knakar. Flera av Sveriges största utvecklingsprojekt finns inom kommunens gränser och förutsättningarna har aldrig varit bättre för att skapa arbetsplatser, bostäder och stadsutveckling. Huddinges starka tillväxt är positiv och skapar framtidsoptimism. Men det ska ske på rätt plats och med hänsyn till dagens Huddingebor.

För mer information:

Love Bergström (M)
Oppositionsråd
070-198 69 45
love.bergstom@huddinge.se
Diana Molinsky (M)
Politisk sekreterare
070-255 21 52
diana.molinsky@huddinge.se