Huddinge kommun river helt ny hundrastgård och bygger upp den igen ca 50 meter bort för 550tkr

Efter att ett fåtal boende i området inkommit med klagomål på den nya hundrastgården intill fotbollsplanen vid Nytorps Mosse ska rastgården nu rivas för att därefter byggas upp på nytt igen ett stenkast bort. Notan för misstaget uppgår till minst 550 000kr.  

– Det är en oansvarig hantering av Huddingebornas skattemedel och jag för förvånad över att det nya styret med Socialdemokraterna i spetsen låter detta ske, säger Daniel Dronjak, oppositionsråd för Moderaterna.

Många Huddingebor är hundägare och det har länge funnits en stor efterfrågan på hundrastgårdar runt om i kommunen. Därför beslutade vi under vårt styre att anlägga tre nya rastgårdar och den första placerades vid Nytorps Mosse i anslutning till fotbollsplanen. Hundrastgården stod klar under 2022 och har sedan dess varit en uppskattad plats av många Skogåsbor och deras fyrbenta vänner.

Även om de flesta är nöjda och glada finns det boenden i områden som inte uppskattar hundarnas skall och därför har inkommit med klagomål. Kommunen och den politiska ledningens svar är inte enbart att flytta på den nya rastgården utan att även sätta upp riktlinjer för avstånd mellan hundrastgårdar och bostäder vilket kommer göra det svårt att hitta plats för nya anläggningar i andra kommundelar.

– Vi Moderater ser hellre att man jobbar med bullerdämpande åtgärder som planteringar eller bullerplank. Det finns många exempel i andra kommuner där man anlagt hundrastgårdar i parker mitt i stadsmiljöer, avslutar Daniel Dronjak.

Kontakt:

Daniel Dronjak (M)
Oppositionsråd
070-879 03 00
Daniel.dronjak@huddinge.se  


Diana Molinsky (M)
Politisk sekreterare
070-255 21 52
Diana.molinsky@huddinge.se